sape nak itut angkat kaki~ ;P

Friday, December 31, 2010

31.12.2010



assalamualaikum...

penat giler nak mamps.. baru balik dr kb...

30.12.2010 31.12.2010

:: 10 am :: maahad tahfiz pulai condong
:: 2 pm :: kg nyiur tujuh jerteh, engagemnt ceremony cik bestie, siti azmal azzah
:: 6 pm :: HUSM kubang kerian, tok wan adik masuk spital
:: 8 pm :: kg padang landak [rushing from kb sbb abe yoe dah sampai umah dr kl. alhamdulillah selamat sampai dr kb dengan kelajuan 120km/hrs dlm hujan lebat. dh mengucap siap2 cuz muka papa serius ]
:: 9 pm :: dewan gong kemuntong Jerteh. Program Imam Remaja dun Jerteh. awalnya tak nak pergi pun.. sbb it's UMNO's program but terpergi jugak sbb Abe Yoe jadi juri, sbb(lagi) program dengan kerjasama ABIM. sangat best.
:: 1 am :: balik umah, iron baju kerja abe yoe n baju mama.
:: 2 am :: tido
:: 5 am :: terpisat2 bangun sbb org bersiap bising sangat. dah ckp kalo nak pergi, pergi je diam2, bila dh tersedar, mati la menggigil2 nak tido balik sorang2. so bersiap jugak g hntr abe yoe ke airport pc. flight kul 7, waited till take off n headed to umah tok mud. tengok emas baru.. tito
:: 11.30am :: gerak balik umah
:: 12.45 pm :: home sweet home. penat ngantuk mamai bukak fb tengok semua orang cakap pasal wish tahun baru



ari ni ari last 2010 eh?? dah masuk tahun baru. semakin bertambah usia. semakin dekat pada kematian.



Alhamdulillah for the great 2010. Selamat datang 2011.

azam tahun baru?? in details, belom ada. kira pukal, mahu jadi lebih baik dari sekarang. moga dimaafkan, diampunkan segala dosa. insyaAllah ;)



Congratulations~!! may Allah give u happiness and strength to face d days ahead.

with luv,

me.



Thursday, December 30, 2010

Stian's Friendship Page


nov 05 2006

Stian's Friendship Page

got this from someone who used to say kawan dunia akhirat.

whoaaa~ miss d one who knows i love pooh damn much!! oh, d one who knows i love buah potong muchos!! d one who calls me boo?? oke, d one for so many things.




Wednesday, December 29, 2010

u just dun understand


in d past, i go find him, i took initiatives cuz i undestand how busy he was.

now, when he has power to decide, to do something, i still do d same.

i told him, for so many times, please change cuz i dun want u to be in this situation~ when u realise that u should change, i've already gone.

n i waited

n still waiting

but now i think i just say it to the wrong person.

shame on me.


Tuesday, December 28, 2010

aku memang giler shopping. so wut??


assalamualaikum...

sangat susah kut untuk buat orang faham dan ikut cara kita.. tapi bila kita sedar, kita boleh try adapt dengan cara dia kan?? kalau tak nak try jugak?? buat la hal sendirik!


macam aku.

walaupun sakit kepala, berhingus [euuw~haha] dan rumah macam bersepah jugak, aku tetap gigih menggodek benda2 yang aku suka dan sempat godek seperti make ups [eventho i dun do makeups sangat], belogs mak2 datin, belog kawan2 encik navy [1 blog full of kuliah agama n one mak datin punye datuk punye blog], n many many many many boutiques. hehe.. jalan2 je... x terbeli ape2 lagi...

lately nih tetibe je cam ade jerawat2 sket2 kat muka.. nape tah... stress fikir result ke..?? bila nak kuar tah result exam aih..

so rajin lah jugak aku menggodek2 segala macam review pasal skincare yang glamer dan bagus2 untuk kulit yang tak cantik macam aku nih.. but end up mengeluh aje.. barang yang bagus2 harganya tak nak beratus2 la ek??


pastu dan2 jugak cari minerals mekap sbb banyak review pasal minerals makeups yang bagus utk kulit sensitip.. dari satu kedai ke satu kedai, brand bertukar-tukar.. and at last, terjumpa jugak website nih...







dis website sells authentic everyday minerals yang harganya agak boleh blah la.. klu ikutkan review2 pengguna EM, harga kt online shop nih agak mahal.. tapi xde pulak aku jumpa tempat lain yang tak mahal tu..

there are many more minerals makeups from various brands like maybelline, revlon, loreal, mac, bare escentuals, glominerals, pur minerals n so on n so forth, tapi EM as i said before got most positive reviews among orang2 berpoket biasa like me i could say..

besides selling in big size, dis shop also sells in sample size which i think is good for a starter to test n choose d colour dat suits best with d skin colour.. untuk orang cerewet seperti aku, aku akan browse everything before ordering or even falling for some makeups and anything else. if u get to this page, dun forget to click on the promotion button cuz u'll see interesting promos there.

so aku ade lah jugak belek2 cuci2 mata kunun nak beli lah yang in sample size tu kan... tapi lastly xtau jugak colour yang sesuai.. so aku pun try la tanye pakcik google.. kut2 la die tahu kan..hehe.. korang percaya ke?? ehehehe.. aku tak tanya pun.. aku just fikir sorang artist yang kaler kulit die lebih kurang aku n aku type la nama die n hantar kat pakcik google...

taraaaaa...




hahaha.. aku ingat die tak cerah sangat...

aku terfikir dia sebab die cantik kut..aha..


die nih memang sep sungguh.. kebanyakan gambar die pakai mekap kaler2 earthy macam ni jek...



ni pulak versi tak mekap.. marah sape tu cik non?? ahahaha.. tp still nampak cantik...

duhh.. kalau muka semulajadi cantik cenggitu kan bagus...


dan seterusnya..



dah lama cari dress ni ngan harga yang boleh blah.. selalu jumpa harga cekik darah je.. eh, cane ko tau?? haha.. meh nak gitau tips nak tau sesuatu benda tu dijual mahal or murah..


korang type benda yang korang nak beli tu diikuti 2 perkataan ni "belian borong". berderet nnt link bagi harge borong kat korang.. harge borong tu bukan harga modal lagi tau.. nak tau harga modal susah la kan.. tapi kalau nak cari supplier untuk bisnes, cari from various resources so dat korang dapat d lowest price. mintak sample utk tgk kualiti. klu die xnk bg, means x berkualiti. dan kalau nak tau harga jualan yang murah, tengoklah berapa jauh beza harga borong ngan harga jual tu. simple.

oke, dressnya ialah...



pink ke??


coklat??



or purple??

my bro ckp biru. xnak ah..

yang pink tu cantik kan?? tp cam striking giler je kalernye..

selalu jumpa dress ni harga 70 or 80.. wpun ni pun still rasa mahal.. tapi aku macam dah berkenan sesangat...

klu rasa nak cuci2 mata gak.. add la kedai ni yek... tekan kat sini yek...


kalau ade orang bagi hadiah ni wahhh.. indahnya dunia~!! tp sape mo bagi kan?


oke dh panjang ye adik2... bukan ade org baca pun kn..hakhakhak...

till then, daaaa....


p/s: orang yang x reti2 bahasa nak adapt ngan cara kita, tak buat kita rasa penting pun.. n xde ciri2 suami penyayang ke ape.. x berbaloi pun nak adapt ngan cara dia.. angkat kaki je bro, abes cite~




Monday, December 27, 2010

muhammad danial hasif mohamed basri al-hafiz dan emiza azreen fc~ ;)



assalamualaikum...

hari ni aku bangun mandi giler awl beb.. kul 6 pagi..gaya macam nak ikut papa g semayang subuh kat mesjid je..tapi tak pun sebenarnya.. haha..pastilah bersebab kan nak bangun awal2 cenggitu...

dan sebabnya ialah papa tetibe marah sebab adik bungsu kesayangan aku liat giler nak bangun pagi gi masjid. pastu bapak bilang nggak mau pergi ke majlis graduasi tahfiz adik.. die suh aku je g ngan adik n mama..

so xpelah, boleh pergi sendiri lah. naseb baik gak ade altis kat umah, sbb kemburuk [singkatan untuk kembara buruk] xde road tax since dah lama dah..takut la nak bawak sampai kb..setakat lam jerteh tu ok lg la..korang jangan nak g repot kt jpj plak..!

seronok pegi majlis tuh.. ada tok guru nik aziz.. ni kali kedua dengar ucapan perasmian dalam bentuk ceramah agama. aku memang tabik spring ah kat beliau.. beliau tak sebut pun macam orang selalu2 rasmi majlis cam dengan lafaz bismillah saya merasmikan bla bla bla... tapi lepas beliau bagi ceramah superb beliau, beliau terus sebut doa, dan semua org tadah tangan. abis doa beliau sebut takbir, dan bergema lah Allahuakbar dalam dewan tuh. caya lah~!!

majlis ni sebenarnya dibuat untuk menganugerahkan sijil tahfiz kat bebudak yang bersekolah bawah yayasan islam kelantan yang dah abis hafaz Quran 30 juzuk, which means dorang semua ni dah bergelar al-hafiz termasuk lah adinda comel aku petang tadi...

bangga aku weh.. aku takde nak minat sangat orang2 popular kat belog nih.. xde pun aku follow si hanis zalikha ke sape yang giler2 fofular tu.. tapi aku memang bangga sial ngan adik aku. bergelar al-hafiz pada umur 15 tahun... peh... bertambah lah al-hafiz lam umah ni dan bertambah lah ujian dari Allah lepas ni..setuju x?? hoho...

ada macam2 jenis manusia yang ditauliahkan gelaran tu..

ada yang comel...

ada yang muka dah matured giler..



and ada jugak yang macam bangla macam ni....






kahkahkah..
ni lah adik aku. muhammad danial hasif mohamed basri al-hafiz. muka cam bangla pun xpe la.. janji demo ingat ayat Quran tu sampai mati. ;)


tapi hari ni giler panas and dalam dewan aircond sejuk giler nak mamps pulak.. sakit pale hanya tuhan yang tau.. driving pun cam jap terkekanan jap ke kiri.. pecut vroom2..nk cepat sampai umah nak tido.

dan sekarang macam nak demam la pulak....

hmmmm

eh, ade lagi satu benda kt tajuk entry tu kan??

hehe.. td duk godek2 fb, tertengok la album budak nih macam secara machonya mengekspresskan rasa cinta kat awek die la..haha..






duhh.. jatuh hati kat gambar2 die... bukan dia tau! like sana like sini, dah macam artis gamoknye...



beliau di dalam gambar ini pun memang somel la.


eh, aku cakap nak curi satu, tapi aku amik tiga. kira halal la yek..

dan tetibe plak aku tambah lagi satu..



saje nak gitau semua orang yang aku suka style yg belah kanan tu.. gambo klasik tapi ko still nampak anggun lam gambo tuh.. i loike... hihi..tp xreti pun nk buat cenggitu.. t nk blaja r ngan kur. boleh kn kur??? ;P

ade jugak aku jumpa sorang photog ni yg suke wat style ni.. fb beliau tekan sini yek...

n fyi, d photographer is encik kur, my potosop guru. nampak je selekeh tapi kalau bab potosop, ko memang xleh lawan die. [ko adalah tak termasuk experienced photographer yg dh ambik n edit gambor melebihi sploh thn] n d model, surely his gewe la kan, emiza azreen. nk tengok gambor2 beliau, tekan sini yek....

banyak plak aku like td. rs macam artis tak??lol~

esok2 lah buh gambor adik n kwn2 yek... x larat dah nih..

dadiduuuu~



Sunday, December 26, 2010

status: sama. ;)



assalamualaikum..

tadi jln2 kat belog nanan, dia buat entry status 2010 kt fb. semua org tau kan kewujudan benda tu?? macam best je..teringat tengah hari tadi aku stalk fb budak tuh, baca semua status dia. gigih tak aku stalking?? haha..terus aku pun gedik click jugak nak tengok status sendiri..


nah amik ko kalau view ngan date skali ade 47 photos. kebanyakan status aku sendiri pun tak paham or tak ingat apakah yang membuatkan status tu jadi macam tu..hehe..

n yang banyak jugak adalah ayat2 aku sendiri. aku yakin. walaupun ade ayat yang korang mungkin jumpa kat page orang lain, seolah2 ayat itu dari tumbler where so ever, itu adalah ayat aku. dan feveret status ade 2 kut.. d 1st one dah lama tercipta.. selalu terfikir bila rasa down.. lebih kepada nak sedapkan hati je.. harap2 jadi jek..hee..so macam tu lah aku.. i rarely tell others bout my problem.. fikir dan settlekan sendiri aje...




segala yang terjadi dalam hidup kita, adalah perkara terbaik yang patut kita lalui, walau apa pun ia. percayalah!





dan yang kedua pulak untuk seorang kawan. eh, ex kawan. dia dah tak nak kawan dengan aku. tiba-tiba je 'ter'reka ayat tu.. harap dia tanam dalam kepala otak dia sebab aku ikhlas bagi ayat tu. ikhlas ke?? mana ko tau??


hidup bergembira seronoknya, dengan penuh gelak tawa selalu, kelak akan membuatkan kita menitiskan air mata. sebaliknya, hiduplah dengan penuh ujian, yang mengajar kita erti tabah serta kuat dan bersyukur akan membuatkan kita tersenyum bila segala kesusahan yang dihadapi berakhir.


best jugak baca semua status tu. rasa macam baca surat cinta or message lama. sorry la perangai aku memang pelik sket.

dah nak masuk tahun baru kan?? sekejap je masa berlalu. ada satu status "cepatlah bulan dua dua ribu satu satu". sekarang dah tak tunggu dah. mungkin aku je yang rasa tertekan dengan benda tu tapi bukan ada pape pun sebenarnya.. i'll end up regreting for thinking too much je nanti.. tengoklah.

daaaaa....



Saturday, December 25, 2010

titik.



assalamualaikum...

Dengan nama Allah yang maha pengasih dan penyayang.... aku berlindung dari syaitan yang direjam..

Allah cipta aku..Allah cipta segala yg ada padaku..Allah cipta hatiku... Allah beri petunjuk padanya.. Allah bagi sedikit kesulitan untuk hatiku hidup dengan sihat. Allah, permudahkan jalannya mencari penyelesaian pada setiap masalah yang Kau lemparkan padanya..amiinnn...

dan aku bersyukur pada segala yang Kau limpahkan padaku... petunjuk untuk ak sempurnakan hakMu Tuhan...

:: 2 3 hari ni.. asyik mimpi dia.. moga bahagia.. aku masih mengharapkan yang terbaik untuk kamu ::

:: 2 hari hangout with geng tusyen.. lepak kfc..g kb mall..pc..main bowling.. terus bwk ak pada dia.. dia yang ajar aku main bowling hampir 5 thn dulu.. x selalu pun main.. tpi apa yang die tunjuk lekat kat pale sampai skrg.. menang 1st set..naseb baik semua dh kenyang..lau x..mati ai kena belanja makan ramai2 tuh..hoho ::

:: remember years ago.. a fren cakap.. dia suka lelaki yang berusaha untuk dapatkan girl yang dia nak walaupun girl tu dah ade boyfren.. n aku cakap, Tuhan tolonglah jangan jangan jangan jadikan aku girl tu... aku tak mahu memilih... apa rasanya jadi lelaki yang menyintai tetapi girl berdepan pilihan yang lain... pasti sakit! aku tahu itu ::

:: u lived with that quality fer more than 23 years.. n u wish to change in 30 seconds during ijab kabul?? Aku hanya mampu bersangka baik pada Tuhan.. ::

:: suka baca surat cinta, tapi dh xde. mama dh bakar. since august 2007, x pernah dapat pun... even after 4 years... xtau pun nama family.. ape ni??? ::

:: jangan mengeluh. jangan mengeluh. diri sendiri juga kurang. x cukup baik untuk dihargai. hanya mampu redha ::

:: korang tengok WGM x?? i do. khuntoria's. dh addicted. nk jadi mcm dorang. tapi, hmmmm..mengeluh lagi. x baik mengeluh. Allah, temukan ak ngan orang yang penuh kasih sayang mcm dia. amin... ::

:: hujung2 minggu orang lain keluar berbahagia dgn bf, bf dtg jln umah, bf ajk lunch ngn family.. aku xde semua tu ::

:: jeles ngan orang yang bercinta mcm kawan, lama2 pastu kawen.. bestnya leh kawen ngan orang yang dicintai.. ::


aku type je ape yang terlintas kat kepala.. celaru sebab segalanya terlalu sempurna di jalan Allah.. tapi hati pedih. pedih. pening.

titik.



Sunday, December 19, 2010

hati tolong la tenang

assalamualaikum..

things go as if everything is all right.

indeed, it's not.

how could they talk like they know those things will be like that, juz how they think it would be.

i'm so scared they might think wrong.

please dun make it 2 easy fer him.. and complicated fer me...

u must do something. yes. u ought to. please do something so that i can decide. so that i can tell everyone that it's not like wut they thought or yes it's like that.

now i can't answer any question confidently. not even one.

wut should i do...??? hmmm. mengeluh lagi. tak baik mengeluh.

wondering haa.. how can a very complicated inside girl can go happy go lucky at most of the time...

action may lie.. but the true feeling is all yours. hope it'll go like it did before....

please.............
Allah.. penghilang segala kesukaran, hilangkan.


Saturday, December 18, 2010

sila jangan pergi.

assalamualaikum...

cuti! cuti cuti cuti yeah~!!! tapi poket kosong. hampagas. mau kerja. tamau jadi drebar tanpa gaji. tamau kemas umah tapi x siap2. tamau tamau tamau.

exam dah abes. tapi takuuuuuuuuuuuuutttttttttttt... takut ngan result.. ntah ape2 je jawab exam ari tu.. ngan jiwa bongek kacau bilau.. eh bongek tu nama tempat kat negeri 9 tau...didie kata...hoho.. tulis surat.. nak hantar.. tapi tak terpost lagi pun..sampai ari ni.. aiyokk..

bila hati jiwa kusut masai, Alhamdulillah.. aku masih ade Allah dan belog ni. terima kasih Allah sebab ingtkan aku masa aku senang dan susah..


macam2 nak diluahkan... hmm... lately ni ada je benda2 penting pergi.. dan menunjukkan signal mau pergi.. tolong jangan pergi.. aku paling tak suka bila things or people leave me. aku akan nangis. walaupun kau adalah empon buruk yang menyakitkan jari aku jek. huuuu



dis is my late empon. empon untuk orang ramai. meaning?? empon ni aku guna prepaid upax untuk semua orang kecuali dia. aku beli empon ni lebih kurang 5 thn lepas.. empon ni dah banyak berjasa kat aku.. n selalu jugak jadi mangsa balingan ke dinding oleh nuha subhani muka cantik tapi suka mengamuk tu... dulu cover die warna gold.. tapi x lama pakai yang tu sebab jumpa cover pink kat ulu langat 4 years ago. n since dat day, pakai cover tu je sampai skrin cover tanggal, butang2 dicungkil oleh nuha, n d colour pun dah lusuh.. n on 12 dec 2010, dia menunjukkan tanda2 bengong.. aku tekan lain die kua benda lain.. klu nak huruf betul kna tekan sepenuh hati tiap2 huruf yang nak tu.. huh.. mau terketar2 la lps abih type satu mesej.. tu baru satu.. klu 2 mesej?? 10?? dan kadang2 x boleh tekan langsung. aigooo...

n oleh kerana empon tu untuk orang ramai, maka beliau adalah sangat penting lah... dan kerana beliau itu penting, maka haruslah aku beli empon baru... duhhh hujung2 sem, sem pun unexpectedly terbih panjang dek banjir, and scholar sudah kering.. kena korbankan jugak la saving yang tak berapa nak ada sangat tu untuk kau empon! dan hasilnya.. tanpa pikir panjang dek kerana dah berkenan ngan colour kau tu kan..


taraaaa.... ini empon baru saya.. yeehaaaa [abes duit pun boleh serunuk cenggini??duhhh]
nokia X5. ntah ape lebih pun tak tau.. haha.. suka sangat bentuk dia yang comel and of course colour die.. weeheee... tapi kan.. nape benda kalau colour pink mesti nak kena tambah duit.. mesti lebih mahal dr kaler lain.. nape eh?? yang ni mahal rm20 drpd yg colour biru n hitam.. hmmm.. seingat aku pun.. kebanyakan benda pink yang aku beli aku kena bayar lebih sket...


2nd slide phone lepas nokia 6500 yang hilang kat sogo awal tahun lepas...n dat diganti ngan nokia 5800 dah macam nak bengs jugak tu. masuk virus gamoknye...


d very 1st picca after paying.


macam berukben yang dah hilang penutup and pooh kat tali tu... pun lebih mahal rm10 kut dr yang kaler hitam. beli jugak sebab pink. tapi dah 3 bulan tak bayar bil alsebab kat umah ade internet laju gila babs, nak pakai bb buat ape lagi kan.. ehehe.. tapi nnt bil tu jadi cane eh?? x bayar lelama?? kna saman tak??


dan benda ni jugak.. ha yang ni wa letak sebab dah bikin wa panas 2 3 ari ni.. terus tukar mode brutal. benda nih namanya blotter. kita memerlukan blotter ni bila rembesan minyak di muka menjadi lebih daripada biasa. selalu korang akan jumpa blotter ni warna biru. wa beli benda ni bulan 9. i need it but not necessarily pink la..tapi wa beli gak sebab ade warna pink n harga die lebih rm3 drpd yg biru... wa start guna baru je lagi.. hujung bulan 10 gitu..lam 5 6 keping.. tapi 3 ari lepas wa bukak tengok dah licin. kosong. dan zappp wajah anak buah kesayangan wa yang nama nuha a.k.a mek wa senget suka berebut benda pink ngan aku tu muncul lam kepale... aku suspect dia. kalau bukan die sape lagi?? dia sorang je yang suka geledah beg2 barang2 aku.. eeeeee... geram nih.. dah beli mahal2... guna tak sampai 10 keping dah kena kebas abes ngn mek wa tuh..aigooooo...



so, nape ek benda kaler pink lebih mahal drpd warna2 lain??? rugi lah suka warna pink...patutnya suka warna biru or hitam je. tak payah bayar lebih.






dan ni pulak benda seterusnya yang dah tunjuk signal nak pergi.. tolong lah jangan.. baru 4 tahun kut.... selalunya dia oke je tapi time exam ari tu tetibe je tempat cd tu terbukak sendiri n keep making clicking sounds as if it is opened. banyak2 kali. bising gila, sooooooo annoying. aku sayang giler kut laptop nih.. kalo xde ni mati kutu aku kat mana aku nak tengok cite korea ngn WGM..oho... kalau pasal game mmg aku tak kesah langsung sebab aku memang tak main game. laptop nih memang gunanya time wat esaimen n tengok cite korea n WGM jek..huuuu... start daripada hari aku dapat laptop ni time dia travel dari sri kembangan dalam hujan, dia naik tren sampai penang n dah 4 tahun ngan aku..banyak kenangan laptop nih. tolong jangan pergi..




time jadi tu jugak aku amik gambar.. tu yang terbukak tempat cd tu..hantu yang bukakkan.. gila stress rumet aku dengar bunyik die... oh kantoi ngah tengok WGM jugak...


and seterusnya mau taruk gambar2 time kat kl and g pd hujung bulan lepas...


sehari b4 g pd.. bawak anak orang kaya g jusco balakong.. sementara tunggu kete diservis kt toyota balakong... abes duit aku.. sushi la.. jco donut la.. mi sup la... macem2~




dari apartmen kitorang... moon pilih rumah ni sbb kalo duk atas sofa tengok tb terus ngadap laut skali..maveles~ kamera empon murah je.. tak mampu la nak beli kamera mahal canggih2.. heee..plus mmg x minat pun.. and xde bakat jugak.


nice to meet all of u again after 5 years... *(^____________^)



lepaking after bbqing till 3am. budak yang pakai kain pelikat tu namamye sapik uress.




snap here snap there...eheee..... fara bebidoll on ur righto~



sesi tukar hadiah kununnye... me n moon



menumpang camera orang jek... with cikgu rizal.. he was thin those days..agagagaga



seriously made me think bout inception. like in d movie~



seingat aku sal tabik pun ade kesah kat kem dulu... tapi aku x berapa paham sangat. tabik spring they say~




nice bodyguards~ ;) shah n wan baby~



putrajaya.. b4 balik umah...



sambil drive pun bengs nak amik gambar.



on d way to maha.. jalan gila jem strawberry... last skali give up..




n sampai jugak di hari lain.. but in d same dress.. miskin..xde baju..aha..went there with abe din.. ikut jln lain.. masuk upm, tengok je org lain duk lam jem.hahahahaha gelak jahat.

best giler g MAHA. walau hujan lebat. pegi lapo balik kenyang. hehehe..

dah panjang sangat pe... tapi pedulik ape kan.. blog aku... ehehehehe...

sekian.

eh jap. apesal g kenduri tadi orang semua sebok tanye tick bila lagi?? semua macam ade calon nak kenalkan kat aku jek.. cakap je la.. tak yah malu2.. warghhhhh~ bongek! haha.. bila larut malam. bila ade orang nak. bila Allah kata oke turn zuhairah dahria. bila terbukak pintu hati nak cari laki. bila bila je la weyh.. tunggu je kad... duit2..sekali lagi kupinta..turunlah dari langit.

titik












Saturday, December 4, 2010

have u??

assalamualaikum...

have u ever heard someone told ya that

1. klu korang lipat kain pastu korang kebas sampai ade bunyik kuat tu, nanti korang akan kawen lambat..

2. kalau korang suka nyanyi kat dapur korang akan kawen ngan orang tua..

3. kalau korang rindu someone, orang tu akan rindu korang balik.

1 and 2 are my habits. 3?? i just believe in it.

titik.

Friday, December 3, 2010

bila tangan mula menggeletar tak tentu pasal...

assalamualaikum..

tu maknanya aku putus cinta. eh, bukan, memang tak bercinta pun, cane nak putus cinta ye tak?? tu maknanya exam dah dekat. dah dekat sangat.esok. haha..

huu.. perasaan siyes macam putus cinta, rasa sesak jek.. tak leh telan makanan dengan baik.. pastu tangan dh shaking2 gitu.. tambah pulak memang tengah sejukkkkk jek...huuu..

ingat nak study p hati cam neves sangat, so sengaja la ni mendistractkan diri sendiri ngan berukben cik nanan kununnye untuk kurangkan simptom2 xleh jawab exam ngan baik.. dh tahu camtu xmo jugak baca buku kan?? bongek~!

k lah so sekarang ni jugak aku akan jawab soalan trial yang nampak macam dah banyak tak terjawab kat sini.. harap2 esok lusa soklan2 ni masuk exam skalik~ hoho..

trial exam set 1

1. Apa BENDA yang paling penting dalam hidup anda?

huh. macam xde. tapi aku rasa bra sangat penting. bra ketua. pastu panty. pastu baju, jeans, anak toyol(tau x ape ni?haha). pastu shawl. empon x penting sangat. sb tu aku pernah terbuang empon nokia slide model ape ntah kat dalam tong sampah sogo. purse pun tak dipentingkan. sbb aku slalu drive tanpa lesen dan tertinggal purse kat soping kompleks. tapi muka aku tetap cool..polis pun tak mampu kesan. kecuali polis poyo berlagak xde keje nak check driving license aku. kalu korang terjumpa purse aku kat soping kompleks ngan ic aku kat dalam tu, roja aku oke.

2. Benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?

SCARLET nye skinny, kaler cream, harga RM19.beli kat jusco balakong. ingat banyak sangat duit aku? tu je yang mampu beli.

3. Di mana tempat perkahwinan and apa tema perkahwinan korang?

kat teratak musafir lot 3201 jalan lak lok kg padang landak 22000 jerteh terengganu la kut. korang ase??

tema lak.. tema jimat abes. cemane tuh??haha

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
tidak.

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

erk?? klu ade, sampai penat boleh??


6. Novel?buku?majalah terakhir korang beli.

buku sudoku aku beli kat mines rm13.90. tu pun untuk djadikan hadiah tukar adiah reunion plkn ari tu. mun yang dapat. ko jangan nak buang plak buku tu mun, sungguhpn ko x suka sudoku, atau aku.haha..

7. Antara mak ayah korang yang mana korang lebih mesra?

bila hidup penuh protokol, susah nak kenalpasti jawapan yang tak dekat ngan penipuan. tapi mama lebih faham erti anak gadis perempuan bercinta penuh masalah dan kontroversi.

8. Namakan orang yang korang betul2 nak jumpa dalam hidup korang.

1, nabi Muhammad. 2. Siti Aisyah radhiAllah anha.
3. BAKAL SUAMI. cepatlah cari saya.miahahaha


9. Adakah korang basuh baju korang sendiri?

takkan tak.. kalau aku tak basuh, korang nak basuhkan ke? aku basuh pakai tangan lagi tau. ikut kaler. maximum satu kaler je satu baldi. spin pakai machine, ikut kaler gak. rm2 untuk spin kt kolej.

kalau kat umah, mama yang basuh. jangan berani nak sentuh mesin basuh dia! aku tukang sidai jek.

10. Di manakah tempat yang korang betul2 nak pergi?

1.mekah. 2. mekah. 3. mekah.
4. Milan. soping soping soping soping soping soping.

11. Pilih salah satu: peluk atau cium.

peluk ngan ikhlas. setakat peluk aku pastu cakap rasa tulang temulang, xpayah. shuh!

12. beritahu satu benda pasal orang yang tag anda.

dilla yakin jek
bella rajin
aizan lebih kaseh sayang
itter tak senyap

aci kan?? wink~*

13. 5 lagu yang korang suka dan selalu dengar.
ukays bila diri disayangi
rabbani ketika cinta
tina arena marc anthony i want to spend my lifetime loving u
2pm songs
melly goeslaw bercintalah denganku

rasenye banyak lagi kut.

14. blogger yang dipertanggungjawabkan menjawab tag ini.

tag secara pukal boleh nggak. semua yang follow belog ni, secara diam mahupun tidak. heee
nana, nanan, aisyah,yuni, lily, shasha, ziha,akim, muiz, jangan perasan x kena plak! jawab!

k lah, macam dah agak lama jek mengulat neh.. wa blah dulu ye...

moga soalan exam adalah senang sahaja. (u wish~!!)

silalah doakan aku boleh jawab markah penuh 5 bintang yek..kalau aku dapat 4 flat, aku belanje korang cekelat susu 4 bijik sorang.nak tak nak tak?? kalau nak, doakan aku. haha..
(satu, adiah cekelat susu tak menarik. dua, dapat 4 flat tu x logik pun sebenarnya untuk aku)

sekian.

Wednesday, December 1, 2010

contest oh contest...

assalamualaikum...

tade ape yang menarik pun nak dicerita..

tadi bukak fb jap.. tgk kat radiusite.. page penjual shawl yang kaye raye tuh.. hoohoho..pastu tertengok kat post contest.eh, dah mula eh??

pastu terklik lah kat pictures contestants.. eh, ade gambo aku skali?? kikiki...

so saje lah, gatal tangan.. nk cakap kat sini..

silalah vote saya. agak tade kerja disitu yer... hahaha...

tau dh xkan menang..saje nak mencapub.. tp macam bukan aku jek camtuh. memang pun! haha

kalu anda pun saje nak tergatal tangan nak like, silelah like gambo saya yg tak cantik pun tuh...ngehehehehe...

mula2 klik sini n like page ni dulu tau..


pastu klik la kt gambo nih, n tekan lah butang like jugak..


kalo anda dah terlike tuh, terima kaseh la bebanyak yer...hehehehe...

k, tu je nak cite....

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

;)

p/s: ingat beratus2 org join..
eksaited bile bukak2 td dh ade 70 likes dari orang yang tak dikenali... thank u muchos~ tp kompem la yang cantik akan menang.
tau nnt akan kalah, so jangan nak perli2 aku hoke. cau~

Sunday, November 28, 2010

reunion..;)

assalamualaikum...

wahhhh~ penatnye....

since i was in kl 24hb ari tu, tiap2 ari asek kua.. jenjalan sampai penat nak mampus pastu balik..seb baik g ngn kete jek...

n skrg plak i just came back from PD. giler penat+best+superb nye reunion after 5 years tidak ketemu! berbaloi gak pilih untuk tak pergi kenduri kawen sorang kawan cuz the reunion invitation came first..sorry waniey.. t balik jerteh orang gi umah waniey yer..hihihi...

so smlm dalam kul 10.45 gitu aku bertolak dari cheras n sampai seremban 11.25. eh, ingat ke jauh..heee.. dekat je upe2nye...tp dengan bantuan gps manual merangkap peneman, gayah enterprise lah..hehe..aku pegang stereng n tekan minyak jek.. oh, thanks kak na bagi saya pinjam altis yer..labiu so much! eh, ade lagi pengikut, adik n hasif adik kak na..dah macam family day aku pulak yek..ehehehe..

sampai jer kt seremban, kitorang headed to umah sewa cik bebidoll... oke, kat sini mmg aku rasa bersalah sebab baru ku tau makanan kitorang semua disediakan sepenuhnya oleh cik bebidoll ni ha.. sampai stress giler muka beliau masak2 tgh ari smlm semata2 nak memastikan perut kitorang tak berkeroncong kelaparan n jugak menjimatkan kos.. patutla murah je kena bayar... tapi rasa cam lega gak sebab time sampai tu still ade lagi kerja masak2 mknn yang x siap lagi.. aku tak pandai masak, so aku tolong la cuci segala benda, potong2, packing2 and kerja2 yang sewaktu dengannya.. hee..

pastu around 1.30 gitu kitorang pun gerak lah ke pd... dari umah fara, just me, ira, adik, hasif, zura n her b, fara n mun sahaja. sampai PD, terus hantar adik n hasif kt Legend water home where my brother in law,abang rizal had his SAPURA's family day.. sian die, dah kawen tapi cam single jek..huhuhu...tapi tetap cam surprised giler bile sehari b4 gerak g pD dapat tau abang rizal pun g PD, tu pun sebab dia nak ajak kitorag join dia..tp x dapat join awal alsebab kitorang still merendek kat kl time dia call..n kat PD, we then meet aini, syukri and syah. pas check in apartment, check2 bilik sume,kitorang pun trn lunch kt tepi pantai. tp lunch cam kompius gak r kul 3.30 petang.hehe.. makan, sembang, gelak2 sakan.. amik gambar sket2..sampai kul 5. then kitorang naik tukar baju n turun balik menyambut kemunculan tetibe encik sapik uress~;)

kununnya turun balik tu nak men banana boat la..tapi bile yg beria nak naik cuma aku ngn aini je, x jadilah benda banana boat tu..yang lain sume takut.. takut lemas la kunun(masa ni tak masuk air laut g...) so bile dah cancel banana boat tu, kitorang pun gerak ke pantai je la.. jalan dah jauh giler, tapi air takat peha jek. biar betik?? pastu mula la memasing gelakkan diri sendiri, takut nk naik banana boat lam air takat kepala itik tu ha... seb baik aku tak kempunan pun nak naik benda alah tu.. banyak gak ar air masin gile babi tu yang aku tertelan, sampai sakit2 tekak ngn hidung ha.. tapi men air nye pasal, lupa semua tuh.. siap mandi laut kitorang belasah g berendam kat swimming pool plak.. seko2 berlagak cam orang kaya bercuti taley blah~ haha

then after isyak kitorang start bbq'ing.. saat tu memang aku takkan lupa. we start talking bout all the sweet funny stupid memories that we had those days. glad that we had uress last nite. sbb cite aku banyak revolves around him n his geng. aku takkan lupa ak gelak sampai cramp perut ha.. pipi pun rs cam nk tercabut penat gelak.. paling takleh blah bila uress, syukri n zura started teasing azwan baby n cikgu rizal yg still dalam perjalanan dari terengganu. walaupun lewat dan jauh, dorang tetap sampai kul 1 pagi smlm.. dari terengganu boleh je sampai reunion tu, wonder gile aku kat bebudak nogoghi yg x datang ha... but thanks Allah yg ada tu pun mmg havoc giler..especially zura. ayat zura,"aku malas la nak cakap banyak" tapi tak pernah berhenti bercakap pun since aku jumpa dia.hahahahahahaha

uress ngan kain pelikat jek, tapi tetap lepak sampai wan ngn cikgu rizal sampai.. n kitorang sambung lagi gelak2 sembang sampai kul 3 pagi.. takkan lupa mata merah aini ngn syukri. dh bengkak tapi tetap semangat nak tunggu wan n cikgu sampai..

n acara last skali, pagi tadi.. acara penutup bodoh2... bagi ucapan, cenderahati segala.. n bersurai...oh, ucapan dari orang mati hidup semula pun ada tau~!

n lam majlis penutup la kunun tu pun kitorang ada gak bincang pasal next reunion.. plannya, 2 tahun lagi.. n cabarannya, si bertunang itu kena bawak baby, wah..mesti lagi serunuk kn?? n plannya jugak ialah dekat terengganu... hmmm.. 2 thn lagi..mesti ramai yang dah kawen kan...

n around 1 pm td aku gerak balik cheras tapi lalu jalan lain plak, round sepang, putrajaya, MAHA half way n give up n balik.hehehe..jalan jeng je jeng kut...2 jam menapak tak sampai2, hujan plak lagi..huh balik je lah. n mlm ni kna ke gombak plak..oh saya sangat penat tapi sangat serunuk~!! ngantuk giler..nk tido. tido tido tido!

daaaaaaaaa

p/s: alhamdulillah tetap mampu tunaikan janji... ;)
kalau semua orang pun ada semangat setiakawan cam wan baby, mesti kita adalah 100 orang smlm.or mungkin lebih. nak atau pun tak nak je kan??? ;)

thanks fara, zura, mun, uress, syah, aini, syukri, wan n cikgu rizal. sangat sayang kamu semua~!!! mmuah2..

mode menunggu gambar diupload oleh mun n cikgu rizal. cepatla cepat la upload.. nk tengok gambo....


Tuesday, November 23, 2010

yang indah itu syukur dan sabar...

asalamualaikum...

hidup tak pernah lengang dari dugaan.. bezanya hanyalah pada penerimaan... bukan juga cendekiawan islam mahu berhujah.. cuma dari hati seorang diea.. yang terfikir.. dan mahu berkongsi..

marah itu mudah. kerana bersama marah itu adalah syaitan.. dan syaitan itu janjinya mahu memusnahkan iman kita semua.. tekanan juga mungkin sama.. tapi..seseorang dewasa pernah bercerita, "kenapa dilayan?? kenapa tidak, kita cuba sendiri, fikirkan kenapa kita tertekan, kenapa kita marah.. fikirkan kenapa, dan apa akibatnya.. fikirkan dalam tenang.. kita akan jumpa jawapannya.. mungkin penyelesainnya juga.. dan sebenarnya bendanya kecik je.." benarkah??

mungkin pada aku, ya. benda itu benar. segala masalah itu berada di dalam pemikiran kita yang sepatutnya dikawal oleh diri kita, bukan makhluk lain.

nikmat itu indah. tapi tak semua. benarkah??

ya, kerana nikmat yang benar2 indah itu adalah nikmat yang kita syukuri. sedikit atau banyak, itu urusan Allah.. tetapi dasarnya bagaimana kita menerima.. seringkali mahukan segala yang lebih, tetapi percayalah, aturan Allah itu yang terbaik.. bersyukur dengan apa yang ada.. tetapi itu bukan alasan untuk duduk bersahaja.. kita dapat apa yang kita usahakan. mahukan yang terbaik, usahakan apa yang sepatutnya.. bukan duduk menadah tangan berdoa duit turun dari langit. logikkah?? benda lain pun begitu juga. (mahukan perhatian aku?? lakukan sesuatu! miahahaha)

dan musibah itu buruk. hanya bila kita tidak mengenal Penciptanya.

kerana aku percaya, things happen for reason, chewah ckp omputih plak.. oke2, serius balik.. benda simple je, bila ada masalah, baru kita nak ingat Allah kan?? tapi tak perlulah nak meraung2 jerit2 nama Allah... dan menyalahkan orang lain dengan mengungkit segala kebaikan sendiri.. tapi kenapa musibah tetap datang?? itu yang patut difikir...

dan kenyataannya, musibah itu baik kerana ia membawa kita kembali kepada yang Maha Mengetahui. dan musibah paling indah?? hanya apabila kita sabar... orang yang sabar tidak pernah rugi.. tapi kena ada usaha, doa jika mahu, doa untuk kuat, dan sabar... ;)

orang yang beriman, duduklah dalam situasi apapun, tetap berbahagia... ya Tuhan, pilihlah aku untuk jadi manusia itu. amin...

yang benar2 indah itu adalah ilham dari Pencipta..alhamdulillah..
dan yang indah juga ciptaanNya, seperti aku..hehehe

titik.

p/s: basikal anda sihatkah?? basikal saya sudah tiada. moga Allah ketemukan kembali jika ada tertulis di kitab hidup kami. mungkin jika ada yang lebih baik?? lumayan kok! *wink2!

Sunday, November 21, 2010

dan aku sedar...kosong~

assalamualaikum..

selamat hari ahad.. semua orang cuti ke hari ni?? oh, tak. ade orang keje hari ni. mungkin gila kerja, sampai hari ahad pun nak kerja. atau mungkin jugak terpaksa kerja sebab berada di bawah kementerian yang suka paksa orang bekerja lebih tanpa bonus.

di hari ahad yang cerah, saje mau membebel..

andaian..

hidup ni penuh dengan sangkaan.. semua orang mau jadi tukang tilik, tok bomoh dan sebagainya...

suka menyangka begitu dan begini berpandukan emosi semata..

lalu hati berat, kepala semak memikirkan hasil segala andaian..

tak mampu meluahkan.. mungkin ada maksud tersirat atau sememangnya kosong tak berisi??

diam tanpa kata.. tidak berperasaan atau sukar menuturkannya?

kaku tanpa usaha.. belum tiba masa atau faktanya dia memang begitu??

dada semakin sesak.. petunjuk hari mendatang yang gelap atau dugaan hari ini semata?

cuba betulkan segalanya tapi terus tersekat di tengah jalan.. andaian pelbagai lagi tiba...

mungkin satu jalannya...

tak terlaksana...


aku manusia lemah

selalu terjatuh

berbeda aku darimu

kau berdiri teguh

aku serba tiada

aku kekurangan

dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

sempurnanya sifatmu

tulusnya hatimu

jujurnya niatmu

tingginya kesabaranmu

lepaskanlah diriku

kerna aku tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna

darimu....

bukan aku tak pernah

mengerti dirimu

ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku

hilangkan rasa itu

akhirkan semua

dan bila kau sedar aku hilang dari kewujudan

sempurnanya sifatmu

tulusnya hatimu

jujurnya niatmu

tingginya kesabaranmu

lepaskanlah diriku

kerna aku tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna

darimu....


kembalikan hidup warna warni aku dulu..

kembalikan tawa riang aku dulu..

aku tak mampu menurut dan berubah semata kerana kamu, tanpa dipeduli... kerana itu sungguh tidak adil..

hilanglah...

lepaskan..

biarkan kulakukan sendiri kerana Tuhan...

kerana aku hanya manusia biasa, perempuan biasa...

yang tidak mampu menjadi lebih dari diriku sendiri..



Saturday, November 20, 2010

shuuuuhhhhhh~ shuh shuh shuhhhh!

...mimpi sila pergi....

...jangan datang lagi...


...Allah, tolong aku..sungguh aku tak kuat...

budak nak amik upsr pun reti nak bersungguh!

assalamualaikum...

entah macam mana lagi nak diluahkan rasa ni.. rasa gloomy yang teramat sangat...

adakah aku sorang je yang rasa...??

nak bagitau direct, tak sampai hati pulak...

nada "bukan Diea sorang je nak..orang pun nak jugak.." orang dengar macam wak cakap "kapal kawan orang baru je karam tadi..tak sempat nak jumpa dia...". sungguh.

Ya Allah..ape semua ni....

kalau macam tu lah gayanya... jangan kata bulan 6 thn depan..bulan 6 tahun-tahun ke depan pun orang tak boleh bagi jawapannya...


cuba fikir, kalau nak tanya soalan tapi guna intonasi buat statement, agak2 sampai tak maksudnya??


tak sanggup dah nak menunggu hari yang lebih baik tu datang... tak sanggup lagi dah nak lalui hari2 dengan perasaan yang sama..


sabar ni macam dah jadi kebiasaan yang tak berpenghujung...


tak pasti sampai bila mampu bertahan...


:'(








Thursday, November 18, 2010

korban, mengorbankan, terkorban...

assalamualaikum..



things are getting more n more n more complicated....

Allah tunjukkan erti pengorbanan ini...

amin....

p/s: selamat hari raya aidil adha..semoga segalanya dilimpahi rahmatNYA.

Sunday, November 14, 2010

Tuhan jaga hatiku...

assalamualaikum..

terserempak ngan satu tulisan pasal bertunang kat mukabuku tadi...hmmm... katanya, menurut Islam, kalau ada lelaki ajak kawen n perempuan tu kata setuju, itu maknanya mereka dah bertunang. aku pun pernah jugak dengar ceramah sape tah yang cakap pasal benda ni, dengan statement yang sama. tapi dek kerana kita orang melayu ni kaya sangat dengan adat, so bertunang pun nak kena ikut adat, kena bawak rombongon ke rumah perempuan segala.. baik jugak, tertib sikit caranya kan.. tapi lau bertunang ikut orang dulu2, sebab nak kenal before kawen, sebab kebanyakannya kawen ikut pilihan mak ayah, so tak kenal sangat, tp tu pun x lama, sebab orang dulu percaya bakal pengantin tu darahnya manis. x boleh bertunang lama2, banyak pantang larangnya... tapi sekarang, kebiasaan yang bertunang tu ialah pasangan kekasih. dah couple 2 3 tahun. mungkin bertunang tu perlu jugak, sebagai marker untuk start persiapan kawen.. tapi bagi aku, tak perlu kut buat yang macam orang2 sekarang buat, nak ade pelamin segala..duit..duit..haha...

tapi ade satu part yang dia kata "jadi, bila dah jadi tunang orang tanpa sedar, bila ada lelaki yang meminang, hukumnya haram" yang buat aku terfikir. eh? mcm tu ke? aku rasa sedara or sedari or sedarai(tak kut.hehehe) yang tulis artikel tu patut letak sumber2 hukum yang die letak tu...


bila hukumnya haram, samalah macam haram tinggal solat, haram tak tutup aurat, haram mengumpat dan lain-lain.. dosa besar la maknanya tu.. berat jugak tuh.. so patutnya kita cari dan letakkan sumber supaya orang lain yang membaca boleh rujuk balik sumber tu.. dan bila dah sahih tu barulah boleh untuk disebar2kan... takut nanti, benda tak sahih, kita sebar2kan, jatuh hukum fitnah pulak. fitnah agama lak tu.

tapi, apa2 pun, jika benar ia satu dosa, pintu taubat itu masih terbuka untuk yang menyedarinya. mohonlah keampunan dari Allah, insyaAllah kita tergolong di dalam orang2 yang diampunkanNYA. amin... sesungguhnya Allah maha mengetahui apa di dalam hati kita... Allah maha mengetahui apa yang kita ketahui dan Allah juga maha mengetahui apa yang tidak kita ketahui.

pokok pangkalnya, ingat Allah dalam setiap urusan.. supaya perkara yang kita buat tiap2 hari tak terjurus kepada dosa. setiap yang kita ucapkan pun sama jugak... moga2 anggota badan kita tidak mengheret kita ke neraka jahanam di akhirat kelak.insyaAllah...aminn....

"Tuhan, aku ingin berubah, dan bertahan dalam perubahanku..berilah petunjukMu untuk doaku diperkenankanMu..amin ya Rabbal alamin..."


;)



test taken~



assalamualaikum...


n i have Allah with me along d journey to fight in it. since it's a test, wish me luck!! ;)



Friday, November 12, 2010

hari ini...

assalamualaikum..



woot2~ saya bangun awal hari ni oke... tapi ade sebab. sebabnya kna jadi dulang girl untuk majlis ihtifal taski Angkatan Belia Islam Malaysia ABIM daerah besut 2010. hmm.. kalau ikutkan majlis ni yang tahun2 lepas punya bosan giler kut kecuali part persembahan budak2 taski.. tapi tahun ni semuanya berbeza. tempat berbeza, pengisian berbeza and vip pun berbeza.. tahun ni ABIM daerah besut diusahakan oleh orang2 muda..kiranya saf2 mama ngan papa dah tak ramai yang aktif.. dah tiba masa untuk alih kuasa i think...

seawal pukul 8.30 majlis dah bermula. tazkirah, doa dan ucapan yang berisi kuliah agama memang terbaiklah. susah nak jumpa kat majlis lain. selalunya ucapan perasmian is kind of boring kan.. n banyak unsur kipas mengipas, tapi ucapan tadi memang dah tukar majlis penyampaian hadiah kepada majlis ilmu. dengan slide2 tazkirah, kiranya memang tak sia2lah mak ayah bebudak tu mengorbankan hari rehat dorang untuk tengok anak dorang pakai jubah konvo walau masih berusia 4, 5 dan 6 tahun.

of the persembahan, seperti tahun2 lalu, tak mengecewakan. persembahan budak kecik kut. ape pun yang dorang buat kat atas pentas tu, tetap nampak comel je.. so these are fews of persembahan dorang yang sempat aku rakam tadi...


tapi dh x boleh upload gak.cess. t aku upload kt fb je lah.

first performance dorang nyanyi lagu ayah dan ibu.mereka sangat comel oke. memula sajak, pastu nyanyi. tapi part nyanyi pun bunyik cam baca sajak. haks~

pastu dorang nasyid 25 rasul and doa2 harian.. they are superb.

and last skali ialah lakonan di dalam kelas. the teacher is soooo shomel~yakin jek berlakon jadi cikgu..hihihi...


bila tengok budak2 ni semua kan, teruslah teringat masa dolu2.. having good ajaran agama since umur 4 tahun is actually a culture here in terengganu. i was taught the same way.. learn about doa masa umur 4 5 6 tahun, learn how to perform solat masa umur 7 tahun, start baca Quran besar masa umur 8 tahun and khatam Quran besar masa umur 9 tahun..we were taught that way. not my parents je..mak ayah orang lain pun macam tu.. here we view sekolah agama as the best school..but somehow, we change when we live on our own, when we are far from the family. tak cakap orang lain. me myself have changed a lot. but realize it sometimes dat dat was bad. astaghfirullah..try to change, and be better.. insyaAllah... but still we cant totally change ourself. just holding on to some good habits sebagai bekalan ke sana insyaAllah, be a good daughter, good fren, good student, good sister, baca Quran tiap2 hari or at least listen to it...

bila fikir benda camni, wajib teringat there was a moment i was sooooooo in the wrong way... praying for the rest of my life that i'll be forgiven by HIM.. alhamdulillah for making me as how i am.. for me to be able to think, to repent.. and to leave it and continue living.


we faced it then, we face the consequences now.. and after all, i only pray that i'll be able to bear and raise anak2 soleh dan solehah..amin... but u know wut?? people say dat we are as what our parents were in d past..meaning kita hari ni adalah mak ayah kita dulu.. and surprisingly i believe it.haha. so untuk dapatkan anak2 soleh solehah i should start from me myself lah kan.. sebab dorang akan resembles my past life in their future kan?? so it should start now. being good, searching a good partner insyaAllah...heee...

and talking about the partner... hmmmm... haha.. thinking bout freeing myself.tettttttttttttt.... weyh, banyak sangat membebel yek..

dah x boleh upload gak pun. aku sambung cerita je la ye.. it's the same thing actually.. terasa kejauhan... memang jauh pun.. i wonder, how people can be soooo sure that he can get the girl he wants by doing nothing to keep her. and i wonder why i can always think that.. ooo.. this is how it should be in islam, no cinta2 thingy, no rindu2, no sembang2 (till sometimes i dun even know him) but still i stay. sooooooooooooo weird. he must be so lucky or i must be stupid? i don't know. tapi itulah padahnya bila kenal family dia jugak, n dah masuk tahun ke4.. susah untuk quit. so, selamat meneruskan ape yang dah dimulakan je lah dengan hati yang tabah. fikir positif oke... things dat u hate now might turn to be things that u love most. hope this wak is included.



so this is ur dulang girl of d day~ hehe


yg ni xpaham sangat ape konsep die. snap je.



oke dah panjang.

stop dulu.daaaaaaaa

p/s: all the batik r almost sold out. alhamdulillah... waiting to restock... money2, come to mama~! haks ;P



SELAMAT ULANGTAHUN ADIK~ ;)



assalamualaikum..

ini adik bungsu saya..











namanya Muhammad Danial Hasif comel busuk nape ko tinggi sangat ha?? (haha..yg belakang tu bukanla...)

hari ni umur die 16 tahun

tiap2 tahun kna tunggu nak masuk tahun baru, baru boleh sambut birthday.

masa kecik dia sangat kedekut.

tapi bila besar dia jadi geng kami si gugirl teratak musafir.hehe..rajin die nih..

dah.xde masa nak mengampu demo adik.



HAPPY 16TH BIRTHDAY ADIK. MAY UR DREAM COMES TRUE.AMIN.... ;)